slapvagnsdag-4.jpg

9-14  Välkommen!

På lördagar har vi inte vår telefonväxel igång så vill ni nå oss så ring oss gärna på måndag eller skicka mail som vi kollar på måndag!

Hos oss är det enkelt och kundvänligt att hämta på släpkärra. Vi hjälper naturligtvis till att lasta och väga - det görs med hjälp av en hjullastare. Självklart  hjälper vi också till att lasta pallar tex med marksten.

Rent praktiskt går det till så här: Medtag eget släp och ta infart från Björkviksvägen. Kör in genom grindarna och håll till höger och följ markeringen, stanna i turordning, välj material och kom in och betala. Det går bra att betala kontant eller med kort. Man kör sedan fram till lastplatsen i turordning och behöver INTE backa.

Bra att veta och små tips är:

  • En vanlig släpvagn (tex hyrd på en bensinstation) har oftast en tilllåten maxlast på ca 650 kg och ett boggisläp ca 1100kg. ( Kan vara ett tips att kolla med uthyraren, eller på plåten på släpet - hur mycket just ditt släp får lasta.) 
  • Släpvagnspriset är ett paketpris och gäller per släp upptill max 750kg. Har du ett större släp och det är godkänt för 1000kg blir det ett tillägg på 50:- Alla släp över 1 ton betalar enligt vågkvitt.
  • Ett tips är att stanna till på macken och kolla luften i däcken.
  • En kubikmeter sand eller kross väger ca 1600 kg och en kubikmeter jord ca 1200 kg ,vikten per kubikmeter varierar alltså från material till material.
  • En pall med marksten väger ca 1100 kg och det varierar också beroende på produkt.
  • Här nedan kan du skriva in och få reda på vad du får lasta. 

Länk till Transportstyrelsen Släpvagnskalkylator